Sunday, August 12, 2018

Kogte kartofler

Ukogte kartofler (beregn ca. 250-300 gram per person)
Koldt vand
2 tsk salt
Evt lidt Becel

Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne. Hvis de er større end et stort hønseæg så skær dem i 2 stykker.

Læg kartoflerne i en gryde. Hæld koldt vand over til kartoflerne er dækket og drys med salt.

Bring vandet i kog og skru herefter ned og lad kartoflerne simre i ca. 20 min. afhængig af størrelse. Hvis kartoflernes vand koger over, så kan man stoppe det ved at komme lidt flydende Becel i gryden 😊

Stik i kartoflerne med en urtekniv/kødnål efter de 20 minutter og hvis den går glat igennem uden modstand og kartoflen selv kan glide af — ja, så er den mør - er de stadig lidt hårde så giv dem et par minutter mere.

Hæld vandet forsigtigt ud ad gryden og server de varme kartofler.

No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...