Ukogte kartofler (beregn ca. 250-300 gram per person)
Koldt vand
2 tsk salt
Evt lidt Becel
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne. Hvis de er større end et stort hønseæg så skær dem i 2 stykker.
Læg kartoflerne i en gryde. Hæld koldt vand over til kartoflerne er dækket og drys med salt.
Bring vandet i kog og skru herefter ned og lad kartoflerne simre i ca. 20 min. afhængig af størrelse. Hvis kartoflernes vand koger over, så kan man stoppe det ved at komme lidt flydende Becel i gryden 😊
Stik i kartoflerne med en urtekniv/kødnål efter de 20 minutter og hvis den går glat igennem uden modstand og kartoflen selv kan glide af — ja, så er den mør - er de stadig lidt hårde så giv dem et par minutter mere.
Hæld vandet forsigtigt ud ad gryden og server de varme kartofler.
No comments:
Post a Comment