Sunday, August 12, 2018

Kødsauce til pasta

Ingredienser

1 stort eller 2 mindre løg, hakket i mindre tern
2 fed hvidløg, hakket fint
Tørret oregano og basilikum (+ 10-15 blade frisk basilikum i strimler, hvis man har) (start med ½  tsk af hver og smag til og put evt mere)
2 dl rødvin
2 tern oksebouillon
1 ds hakkede, flåede tomater
500 g hakket okeskød
2 spsk koncenteret tomatpure
olivenolie og lidt Becel til at stege
Friskkværnet peber og salt

Fremgangsmåde

Skær løg og hvidløg i små tern.

Varm olivenolie og lidt Becel i en gryde.

Steg de alm løg til de er klare.

Tilsæt kød og steg til det er brunt.

Tilsæt hvidløg og rør rundt.

Tilsæt herefter oregano og basilikum og bouillontern og rødvin.

Lad simre i et par minutter.

Tilsæt herefter peber og hakkede tomater og tomatpure.

Bring i kog og lad herefter simre ved lav varme - gerne i et par timer. Rør løbende.

Tilsæt lidt vand eller evt. lidt mere rødvin, hvis det mangler væske.

Smag til  med salt og evt. mere peber.

Server over kogt pasta evt. med varmt flute og salat.

Rester af kødsaucen kan fx bruges som fyld i piroqer.

No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...