Sunday, August 12, 2018

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)


Ingredienser
600 gram laksefilet
2 bundter asparges
½ løg i fine skiver
1 fed hvidløg
Ca. 20 blade frisk basilikum
100 gram sorte oliven
1 citron i skiver
½ dl olivenolie
1½ dl hvidvin
400 gram cherrytomater
Salt og peber

Fremgangsmåde
Knæk den nederste, seje del af hver asparges.
Snit løget i fine skiver
Hak hvidløget fint
Tag en stegepose og læg asparges nederst og laksen ovenpå med skindsiden nedad.
Drys tomat, oliven, løg, hvidløg, citronskiver og basilikumblade ud over.
Hæld hvidvin og olivenolie ud over.
Krydder med salt og friskkværnet peber.
Luk posen og læg den i et fad og bag i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.

(Pas på, når du åbner posen. Dampen er meget varm!!).

Server retten med fx små kogte kartofler eller friskkogt pasta samt godt italiensk brød til. 



No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...