Kogte ris:
4,5 dl vand med 2 tsk salt bringes i kog i en kasserolle med et låg der slutter helt tæt (ingen huller i låget)
Når vandet koger hældes 3 dl ukogte ris i.
Der røres rundt og låget lægges på. Det skal slutte helt tæt.
Nu skrues der ned for varmen til 1 og æggeuret sættes til 12 minutter. Når uret ringer fjerner man gryden fra varmen (man må ikke tage låget af på noget tidspunkt!) og gryden skal herefter stå i 12 minutter mere. Så er risene færdige og man kan tage låget af, røre rundt og servere.
(Man kan let justere mængden, hvis man skal bruge flere eller færre ris. Forholdet er 3 dele vand til 2 dele ris - altså fx 3 dl vand til 2 dl ris eller 6 dl vand til 4 dl ris).
Basmatiris er små og tynde
Jasminris er tykke og bliver mere klistrede
No comments:
Post a Comment