Sunday, August 12, 2018

Risengrød

Ingredienser

3 dl koldt vand
180 g grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter sødmælk
¼ tsk groft salt

Fremgangsmåde

Mål ris og vand af og stil mælken parat.
Bring vandet i kog i en gryde.
Tilsæt grødrisen til det kogende vand og rør rundt i det mens det koger i ca 3 minutter.
Nu har risen suget det meste af vandet.
Tilsæt mælken og bring i kog.
Skru nu ned på ca halv varme (i slutningen lidt lavere) og kog i en time mens du rører rundt.
Sørg for at grøden ikke står uden omrøring i mere end korte perioder (max et minut) og gå endelig ikke fra den for så brænder den på 😯
Når den har kogt i ca en time så bliver den tyk. Smag på den og check at risene ikke er hårde. Tilsæt så salt og rør godt rundt.
Server med smørklat og kanelsukker.

No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...