Sunday, August 12, 2018

Lasagne

Ingredienser:
1 pakke hakket oksekød 3-7%
2 løg
2 fed hvidløg
Flydende becel
Olivenolie
1 ds hakkede, flåede tomater med basilikum og oregano
2 terninger okseboullion
3 spsk koncentreret tomatpuré
2 dl rødvin
1 dl vand
Evt. en håndfuld frisk basilikum (kan udelades)
1-1,5 tsk groft salt
Lasagneplader
Reven ost

Bechamelsauce:
1/2 - 3/4 dl flydende becel
3-4 spsk hvedemel
Mælk
Groft salt
Reven muskatnød

Fremgangsmåde

Hak løg og steg i becel og olivenolie. Tilsæt oksefars og steg til det ikke er rødt mere. Tilsæt hakket hvidløg. Lad stege lidt og tilsæt herefter boulliontern. Lad dem opløse sig og tilsæt herefter tomatpuré og evt. de friske basilikumblade. Hæld rødvin og vand i og bring i kog og tilsæt de flåede tomater. Skru ned for varmen og lad simre i ca. 15 minutter. Smag til med groft salt. Sæt til side.

Til bechamelsaucen smeltes den flydende becel og melen røres ud i. Koges til en cremet hvid sauce med mælk. Smages til med reven muskatnød og groft salt.

Tag et ildfast fad og læg lasagneplader i bunden. Put 1/4 af kødsaucen ovenpå og fordel jævnt. Gentag 2 gange til. Læg lasagneplader ovenpå og hæld bechamelsaucen ovenpå og læg endnu et lag lasagneplader og kødsauce ovenpå og top med reven ost.

Bag i en forvarmet ovn (varmluft) på 200 grader i ca. 25 minutter. Server med en lækker, sprød salat og evt. et lunet chiabattabrød.

No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...