Ingredienser
400 g. Kartoffel
350 g. Gulerod
1 løg
5 æg, (str. medium)
½-1 tsk. salt + godt med peber
God håndfuld frisk purløg (eller evt persille)
Olie/bagespray til pladen
Fyldet:
75 g. Flødeost (fx Buko Pikant m. løg og urter)
100-120 g. skinke i store, tynde skiver
Til toppen:
30 g. Ost (fx cheddar, vesterhavsost, mozzarella, gouda e.l.)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl/pil kartoffel, gulerod og løg og riv dem på et rivejern (eller i en foodprocessor).
Hak purløg.
Pisk æggene let sammen med en gaffel i en stor skål.
Vend det hele sammen i skålen og krydder med salt og peber.
Læg bagepapir så det fylder en hel bradepande fra ovnen og smør papiret med et tyndt lag olie/bagespray (så ægge/kartoffelmassen ikke sidder fast)
Bred hele massen jævnt ud på bagepapiret så det fylder det hele.
Sæt pladen midt i ovnen og bag til det begynder at blive gyldenbrunt (hold øje med den). Den skal have ca. 12-15 minutter.
Tag pladen ud af ovnen og stil den på bordet (evt på et træspækbræt, hvis bordet Ikke kan tåle varmen).
Smør ovenpå den bagte masse med flødeosten og læg skinkestykkerne ud over.
Rul nu samnen til en roulade fra og læg med foldningen nedad.
Riv lidt ost henover og sæt den i ovnen igen, hvor den får gratinering i ca. 10 min.
Server med årstidens grønt til og evt. lidt brød.
.
No comments:
Post a Comment