Saturday, August 11, 2018

Boller i karry

Ingredienser

Til kødbollerne:
500 g hakket svinekød
1 mellemstort løg, revet groft på et rivejern
1 æg
1 dl mælk
1/4 tsk stødt, sort peber
1 tsk salt

Bland alle ingredienserne til en fars og stil til side

Imens koges ris:
4,5 dl vand med 2 tsk salt bringes i kog i en kasserolle med et låg der slutter helt tæt (ingen huller i låget)

Når vandet koger hældes 3 dl ukogte ris i.
Der røres rundt og låget lægges på. Det skal slutte helt tæt.

Nu skrues der ned for varmen til 1 og æggeuret sættes til 12 minutter. Når uret ringer fjerner man gryden fra varmen (man må ikke tage låget af på noget tidspunkt!) og gryden skal herefter stå i 12 minutter mere. Så er risene færdige og man kan tage låget af, røre rundt og servere.

Kødbollerne:
Mens risene koger tager man en stor gryde og bringer 3 liter vand med 2 spsk salt i i kog. Så tager man en ske og former kødboller af farsen og plopper dem forsigtigt ned i det kogende vand og lader dem koge i ca 15 minutter (så de lægger sig i overfladen af vandet)

Karrysaucen:
3 spsk flydende Becel
1 lille løg i små tern
2 spsk karry
3 dl vand fra gryden med kødbollerne
1 tern hønsebouillon
2,5 dl mælk eller fløde
Evt. salt (smag til)
Evt. Maizenajævner

Mens ris og kødboller står og koger tager man 3 spsk flydende Becel og varmer det i en gryde og putter løgene i. Når løgene har stegt lidt kommes karry i og der røres rundt. Kom herefter kogevand fra kødbollegryden i og derefter mælk/fløde. Smag efter om der skal mere salt i. Jævn evt med Maizenajævner (gør saucen tykkere).

Når sauce og ris er klar tages kødbollerne op af vandet med en hulske og vendes i saucen.

Nu er maden klar til at servere 👍

No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...