Sunday, August 12, 2018

Wok med kylling og nudler

Ingredienser:

2 store kyllingebrystfileter, som skæres i tynde strimler

1 pakke kinesiske ægnudler (250 gram)

2 fed hvidløg, som presses igennem en hvidløgspresser

3 mellemstore gulerødder, som skrælles og skæres i det, der hedder, Julienne-stave, som er ca 3x3 mm tykke og ca 4-5 cm lange

1 pakke/pose sukkerærter (de er helt tynde) – ca. 100-125 gram

100 gram babyspinatblade

2 tsk olivenolie – til stegning

1 tsk sesamolie (til stegning) – det er vigtigt, at man bruger sesamolie, da den er med til at give en stor del af smagen i retten

Herudover til saucen:

3 spsk østerssauce/oystersauce

3 spsk soyasauce

1 spsk sesamolie


Fremgangsmåde:

Man starter med at blande ingredienserne til sauce i en skål. Bare hæld dem sammen og rør rundt. Sæt til side til senere.

Herefter lægges de ukogte nudler i en skål og dækkes helt med kogende vand. Løs let med en gaffel og sæt til side til senere.

En wok sættes nu på en meget varm kogeplade og oilen hældes i og varmes op. Pas på for det går hurtigt!

Tilsæt kyllingestrimler og det pressede hvidløg. Steg mens du rører rundt indtil kyllingestrimlerne er stegt (de bliver helt hvide). Hæld kyllingestrimlerne op i en skål eller en dyb tallerken og sæt til side til senere.

Steg nu gulerodsstave og sukkerærter i wokken (der skal ikke mere olie i). Steg i ca 3 minutter og rør rundt hele tiden så de ikke brænder på.

Herefter hælder du vandet væk fra nudlerne og kommer nudlerne (uden vandet) op i wokken sammen med kyllingen, spinatbladene og sauceblandingen.

Rør rundt til det er varmet igennem og godt blandet og server herefter med det samme.

No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...