Saturday, August 11, 2018

Frikadeller

Ingredienser

Frikadeller:
1 pakke hakket kalv & flæsk (ca. 450 gram)

Løg – 1 stort eller 2 mindre

1 tern hønsebouillon

1 dl vand

1½ tsk groft salt

2 æg

1 dl rasp

1 dl hvedemel

Ca. 2 dl. Mælk

Sort peber


Sauce:
½ dl flydende Becel

1 lille løg, revet på et rivejern

1½ tern oksebouillon

1 dl. Rødvin

1½ - 2 dl mælk (evt. lidt fløde, hvis det skal være luksus ;-))

1 spsk ribsgele

Sovsekulør

Maizenajævner

Fremgangsmåde

Frikadeller:
Det hakkede kød røres løst sammen med det grove salt og sættes til side.

Vandet varmes (ikke kogende) og bouillonterningen opløses heri.

Løgene skrælles og hakkes enten meget fint i en minihakker eller rives alternativt på et rivejern.

Løg og bouillonvand blandes i kødet. Der røres godt rundt.

Herefter tilsættes æggene og der røres rundt igen til det er helt blandet.

Rasp, hvedemel og sort peber røres i. Massen bliver herefter sej at røre i.

Til sidst røres mælken i til farsen har den rette konsistens til at forme frikadeller (med en spiseske og det inderste af hånden- dyp evt. skeen i varmt vand inden den puttes ned i farsen).

Frikadellerne steges på panden i Becel på middel varme. Vend dem ind imellem, så de ikke bliver for mørke. Når de er pænt gyldne på begge sider er de klar :-)

 

Sauce:
Varm becel op og steg løg i til de bliver klare (ikke brune)

Put rødvin i og lad det koge op og herefter simre i et par minutter.

Put bouillonterninger i og rør rundt, mens de opløses. Herefter puttes ribsgele i.

Put mælk/fløde i og kog op. Herefter tilsættes kulør og smages til med salt.

Jævn med Maizena jævner.


 


No comments:

Post a Comment

Ovnbagt laks med asparges, basilikum, tomat og oliven (C's favorit!!)

Ingredienser 600 gram laksefilet 2 bundter asparges ½ løg i fine skiver 1 fed hvidløg Ca. 20 blade frisk basilikum 100 gram so...