Frikadeller:
1 pakke hakket kalv & flæsk (ca. 450 gram)
Løg – 1 stort eller 2 mindre
1 tern hønsebouillon
1 dl vand
1½ tsk groft salt
2 æg
1 dl rasp
1 dl hvedemel
Ca. 2 dl. Mælk
Sort peber
Sauce:
½ dl flydende Becel
1 lille løg, revet på et rivejern
1½ tern oksebouillon
1 dl. Rødvin
1½ - 2 dl mælk (evt. lidt fløde, hvis det skal være luksus ;-))
1 spsk ribsgele
Sovsekulør
Maizenajævner
Fremgangsmåde
Frikadeller:
Det hakkede kød røres løst sammen med det grove salt og sættes til side.
Vandet varmes (ikke kogende) og bouillonterningen opløses heri.
Løgene skrælles og hakkes enten meget fint i en minihakker eller rives alternativt på et rivejern.
Løg og bouillonvand blandes i kødet. Der røres godt rundt.
Herefter tilsættes æggene og der røres rundt igen til det er helt blandet.
Rasp, hvedemel og sort peber røres i. Massen bliver herefter sej at røre i.
Til sidst røres mælken i til farsen har den rette konsistens til at forme frikadeller (med en spiseske og det inderste af hånden- dyp evt. skeen i varmt vand inden den puttes ned i farsen).
Frikadellerne steges på panden i Becel på middel varme. Vend dem ind imellem, så de ikke bliver for mørke. Når de er pænt gyldne på begge sider er de klar :-)
Sauce:
Varm becel op og steg løg i til de bliver klare (ikke brune)
Put rødvin i og lad det koge op og herefter simre i et par minutter.
Put bouillonterninger i og rør rundt, mens de opløses. Herefter puttes ribsgele i.
Put mælk/fløde i og kog op. Herefter tilsættes kulør og smages til med salt.
Jævn med Maizena jævner.
No comments:
Post a Comment